Header Image

Torbjørn Røe Isaksen & André R. Kolve

Den store sofapraten

På 1980-tallet vokste to journalist-spirer opp i Porsgrunn. De gikk sammen på Porsgrunn videregående skole og hadde begge en fortid i Porsgrunns Dagblad før de tok veien videre til henholdsvis TA og Varden. Det er imidlertid fra politikken vi kanskje best kjenner de to 40-åringene, Torbjørn Røe Isaksen og André R. Kolve. Den ene er blitt både kunnskapsminister og næringsminister og den andre jobbet blant annet som statssekretær i Finansdepartementet før han ble seniorrådgiver i PR-byrået Gambit Hill + Knowlton Strategies.

Torbjørn og André kan etter livet som lokalavisjournalister i Porsgrunn se tilbake på spennende og innholdsrike år i hovedstaden med sentrale posisjoner i norsk topp-politikk. Torbjørn har lang fartstid i Høyre som leder for ungdomspartiet, stortingsrepresentant, kunnskapsminister og nå næringsminister. André sa farvel til en 12 år lang journalistkarriere og ble kommunikasjonsrådgiver for FrPs stortingsgruppe og senere politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og statssekretær i Finansdepartementet.

På Heltekonferansen tar de «Den store sofapraten» seg i mellom og gir oss et ærlig og personlig innblikk i politikk og samfunnsliv – med både et historisk og fremtidsrettet perspektiv.